UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Tłuszczaki

    Może musk se,, wycisknoleś"?
    Chelmód
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Chciałam napisać: problem ze szwagierką
    Kami
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Doris ja mam podobny problem, tez z bratową. Pcha się do nas ciągle pod pretekstem pomocy w pracach domowych a tak naprawde nas okrada. Ja nie chce, ż...
    Kami
  • Nowotwory kości

    Witam.. Mój ojciec ma raka kości i, wykryty w lutym tego roku. Lekarze dali mu kilka miesięcy życia. W tej chwili jak on to nazywa "chodzi na imprezy ...
    anita

Uszka

Uszka

Składniki:

 

Ciasto

  • 200 g maki
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki wody
  • sól

 

Farsz

  • 8 dag suszonych grzybów
  • 6 czerstwych bułek
  • 25 g bułki tartej
  • 1 duża cebula
  • tłuszcz
  • sól i pieprz do smaku

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby umyć, namoczyć na noc, ugotować w małej ilości wody i odcedzić.
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor.
  • Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć.
  • Grzyby, cebulę i bułki przepuścić razem przez maszynkę do mięsa, a następnie do masy dodać bulkę tartą, sól i pieprz.
  • Z mąki, jajek i wody ugnieść ciasto (jak na pierogi), rozwałkować i pokroić w niewielkie kwadraty.
  • Na każdy kwadrat nałożyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi, a na końcu połączyć ze sobą dwa końce.
  • Ugotować zaraz po zlepieniu wszystkich uszek w dużej ilości wody. Podawać z barszczem czerwonym.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA