UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Wątłusz w jarzynach i ziołach

Wątłusz w jarzynach i ziołach

 

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z wątłusza (może być dorsz albo pstrąg)
  • 4 listki szałwii
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 kg średnich pomidorów
  • 1 żółta papryka
  • 1 średnia cukinia
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 czerwona cebula
  • 3 cienkie pory
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 czarne i 3 zielone oliwki
  • 5 małych ziemniaków
  • sól, pieprz

 

Sposób wykonania:

  • Zioła drobno posiekać i natrzeć nimi filety.
  • Jarzyny, oprócz pomidorów, oczyścić, pokroić w kawałki i ugotować.
  • Pomidorów nie obierać ze skórki, położyć na spodzie natłuszczonej formy. Będą wypuszczały sok, ale nie powinny się bardzo rozgotować.
  • Następnie rozłożyć równomiernie pozostałe warzywa i poddusić na ogniu.
  • Przyprawione filety zrolować i lekko wcisnąć w podłoże, posypać solą i pieprzem. Obłożyć oliwkami.
  • Zapiekać 15–20 minut w gorącym piekarniku.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • kcal 112
  • białko 13 g
  • tłuszcze 3,2 g
  • węglowodany 8 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA