UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver

 

Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Żeberka w kapuście kiszonej

Żeberka w kapuście kiszonej

Składniki:

  • 2 paski żeberek
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 średnie cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki ketchupu
  • 1 kostka warzywna rosołowa

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kapustę lekko poddusić w garnku, aż zmięknie.
  • Żeberka pokroić co drugą kostkę i usmażyć na brązowy kolor.
  • Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz papryki pokrojone w grubszą kostkę, a następnie całość dokładnie wymieszać.
  • Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę kapusty.
  • Z ketchupu i miodu zrobić sos, obtoczyć w nim żeberka i ułożyć na kapuście.
  • Pozostałą częścią kapusty przykryć mięso.
  • W 1 szklance gorącej wody rozpuścić kostkę warzywną i tak przygotowanym bulionem zalać kapustę.
  • Piec około 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA