UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

  • 6 młodych ziemniaków średniej wielkości
  • 150 g koziego sera twarogowego
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki dokładnie wymyć pod bieżącą wodą (ale nie obierać) i naciąć wzdłuż, tworząc małą kieszonkę, w której należy umieścić jedną łyżeczkę masła oraz gałązkę rozmarynu.
  • Każdego ziemniaka z osobna szczelnie zawinąć w folię aluminiową i wszystkie razem piec w piekarniku (z termoobiegiem) w temperaturze 180°C przez około 45–60 minut.
  • Kozi ser pomieszać z jogurtem, drobno posiekanym łososiem, szczypiorkiem oraz solą i pieprzem.
  • Po upieczeniu ziemniaki lekko ostudzić i nadziać zimnym farszem, uprzednio usunąwszy gałązkę rozmarynu.
  • Udekorować świeżym szczypiorkiem i większym kawałkiem wędzonego łososia.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA