Składniki:

  • 1 razowy chleb
  • 60 dag mielonej cielęciny
  • 3 średnie marchewki
  • 2 średnie pietruszki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • oregano
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę podsmażyć na rozgrzanym oleju, podlać odrobiną wody i krótko (2–3 minuty) dusić na małym ogniu.
  • Przestudzić, zemleć w maszynce razem z miąższem chleba.
  • Masę dobrze wymieszać, dodając oregano, sol, pieprz i posiekany szczypiorek.
  • Uformować podłużne zraziki i ułożyć w wydrążonym chlebie.
  • Skropić oliwą, piec w gorącym piekarniku około 45 minut.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 232
  • białko 21 g
  • tłuszcze 10 g
  • węglowodany 22 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW