UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Oczyszczacze powietrza
Oczyszczacze powietrza
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Choroby nerek – rodzaje i objawy

    głupia pi......a,jak chcesz kogoś szkolić to wypierdzielaj pracować z dziećmi w szkole... Mój syn jest bardzo chory i nieraz też pisze na klawiaturze ...
    Kasia
  • Grupy krwi a żywienie

    niedouczony cymbał. polecam przestudiowanie podstaw genetyki i dziedziczenia - nie ma nic zaskakującego w Twojej grupie krwi.
    dr hyde
  • Kiedy można orzec ubezwłasnowolnienie

    Witam
    Od dłuższego czasu żona zaciąga długi i bierze pożyczki. Dwa lata temu zrobiłem rozdzielność majątkową. Pomimo tego nadal zaciąga długi. Byliśmy ...
    M
  • Jak długo gotować wodę, by nie pogorszyć jej smaku...

    Obecnie w wodociągowej wodzie jest stosunkowo mało fluoru, bo wodę czyści się ozonem i w ogóle bardziej przyjaźnie. Ozon dość szybko się rozkłada, wię...
    Pawcio

Zupa jarzynowa z pulpetami

Zupa jarzynowa z pulpetami

Składniki:

  • 150 g wędzonego boczku
  • 300 g mielonej cielęciny lub mięsa drobiowego
  • pół główki kapusty włoskiej
  • 3 marchewki
  • pół selera
  • 1 jajko
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek koperku
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • tymianek
  • olej
  • sól, pieprz

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa umyć i oczyścić.
  • Marchew i seler obrać, pokroić w grubą kostkę.
  • Kapustę drobno poszatkować.
  • Odciąć zielone listki koperku, a łodyżki pokroić.
  • Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i chwilę smażyć.
  • Zalać 5 szklankami wody, osolić, dodać listek laurowy i 2 ziarnka ziela angielskiego, zagotować.
  • Mięso wyrobić z jajkiem i mąką ziemniaczaną, doprawić solą, tymiankiem i pieprzem.
  • Z masy uformować pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego, włożyć je do wrzącej zupy, gdy warzywa będą prawie miękkie, i gotować jeszcze 15 minut.
  • Zupę doprawić mielonym pieprzem i tymiankiem, posypać zielonym koperkiem.
  • Do każdej porcji można dodać po łyżce śmietany.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA