UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Zupa szparagowa z łososiem

Zupa szparagowa z łososiem

Składniki:

  • 1/4 kg szparagów
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
  • 4 plasterki wędzonego łososia norweskiego
  • sól, cukier
  • grzanki z bułki paryskiej

 

Sposób wykonania:

  • Szparagi umyć, oczyścić, odkroić główki, pozostałe części drobno pokrajać, zalać 2 szklankami wrzącej wody, osolić, dodać szczyptę cukru i gotować do miękkości. Oddzielnie ugotować główki.
  • Gdy pokrajane szparagi będą miękkie, przetrzeć przez sito, zagotować, zagęścić mąką rozprowadzoną z kilkoma łyżkami mleka i dodać pozostałe mleko.
  • Po zagotowaniu odstawić, dodać ugotowane główki szparagów, żółtka wymieszane ze śmietanką i drobno posiekaną zieleniną.
  • Przyprawić solą do smaku.
  • Podawać ze zwiniętą roladką z wędzonego łososia i grzankami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA