Składniki:

  • 200 g cieciorki
  • 50 g boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • parmezan
  • oliwa z oliwek
  • kostka rosołowa
  • papryczka chilli
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • sól, pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Cieciorkę namoczyć na całą noc w wodzie.
  • Odcedzić i gotować w niedużej ilości osolonej wody z zielem angielskim i odrobiną masła.
  • Osobno podsmażyć trochę pokrojonej drobno papryczki chilli, posiekany czosnek i pokrojony boczek – wszystko dodać do gotującej się cieciorki.
  • Następnie dodać rozdrobnioną kostkę rosołową, rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
  • Z mąki i masła zrobić zasmażkę i lekko zagęścić zupę.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW