UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Gołąbki z kaszą gryczaną, w czerwonej kapuście

    • duża główka czerwonej kapusty

    • 1 szklanka kaszy gryczanej

    • 15–20 grzybów suszonych

    • 2 cebule

    • 2 łyżki oliwy

    • sól, pieprz

    • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

 

 

Wartość odżywcza 1 porcji

    • kcal 341

    • białko 6,8 g

    • tłuszcze 11 g

    • węglowodany 53,2 g

 

Sposób wykonania:

Kapustę oczyścić, opłukać, obgotować, przestudzić. Kaszę gryczaną ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Grzyby ugotować w małej ilości wody, pokrajać w kostkę. Ugotować włoszczyznę i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę zeszklić na oliwie, połączyć z włoszczyzną i grzybami, wymieszać z kaszą gryczaną, doprawić solą i pieprzem.

Kapustę zaparzyć, rozłożyć na pojedyncze liście. Na każdy liść kapusty nakładać przyrządzone nadzienie, mocno zawinąć, ułożyć ciasno w naczyniu, podlać małą ilością wody i winem. Dusić pod przykryciem.


Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA