UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Warzywa i owoce

„Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?

„Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne – to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby, które zdecydowały się na niejedzenie mięsa. I choć dla wielu z nas zrezygnowanie z pikantnych skrzydełek, smażonego steka czy grillowanej karkówki wydaje się być niemożliwe, warto zastanowić się nad uzupełnieniem naszych codziennych posiłków o najważniejsze składniki diety bezmięsnej.

Czytaj więcej...

Wszystkie artykuły:

  1. Grejpfrut – rajski owoc młodości
  2. Sposób na woń czosnku
  3. Papryka – bomba witaminowa
  4. Co niszczy witaminy w warzywach i owocach?
  5. Zdrowie w ziarnach bobu
  6. Owoce w walce z zaparciami
  7. Rzodkiewka zdrowa i małokaloryczna
  8. Pomidorowa z nasturcją
  9. Dlaczego zielone jest zdrowe?
  10. Topinambur – bulwiasty słonecznik
  11. Smaczna i zdrowa woda kokosowa
  12. Jadalna chryzantema – źródło witamin i minerałów
  13. Cytryniec chiński – owoc o pięciu smakach
  14. Gorzki melon – przełomowe odkrycie w walce z nowotworami
  15. Odmładzająca i lecznicza aronia
  16. Okra, czyli piżmian jadalny
  17. Dynia piżmowa – zdrowy azjatycki przysmak
  18. Grejpfrut – naturalny sprzymierzeniec w walce z otyłością
  19. Czarna rzepa – lek i kosmetyk
  20. Cytron – owoc z rajskiego ogrodu
  21. Buraki, źródło witamin i minerałów przez cały rok
  22. Garcinia cambogia – skuteczny spalacz tłuszczu
  23. Kleiszcze smakowite – roślina lecznicza
  24. Kiwano – kolczasty ogórek
  25. Karambola – gwiaździsty owoc
  26. Durian – kontrowersyjny owoc
  27. Orzechy makadamii – zastosowanie i właściwości
  28. Morwa biała i czarna – leczy i regeneruje
  29. Daktyle – naturalne lekarstwo
  30. Kumkwat – złota pomarańcza
  31. Borówka amerykańska: smaczna i wartościowa
  32. Stewia – naturalna słodycz
  33. Wiśnie dobre na wszystko
  34. Jarzębina – nie tylko dla ozdoby
  35. Bakłażan i jego właściwości
  36. Rukola i jej właściwości zdrowotne
  37. Słonecznik
  38. Jarmuż
  39. Jeżyny
  40. Kapusta pekińska
  41. Szpinak – nie tylko żelazo
  42. Brukselka
  43. Zielona róża, czyli brokuł
  44. Cykoria – na zdrowie
  45. Cukinia (kabaczek)
  46. Owoce goji cenne dla zdrowia
  47. Mango – słodycz i zdrowie
  48. Noni – owoce zdrowia
  49. Mangostan – najsmaczniejszy owoc tropików
  50. Zboża – właściwości zdrowotne
  51. Chrzan i rzeżucha – właściwości lecznicze
  52. Maliny – na gorączkę i przeziębienie
  53. Borówka brusznica – właściwości lecznicze
  54. Włoszczyzna – właściwości lecznicze
  55. Jabłka – właściwości lecznicze
  56. Owoce cytrusowe – właściwości zdrowotne
  57. Jesienne owoce: kasztany, jarzębina – właściwości zdrowotne
  58. Cebula zwyczajna – bogactwo witamin i minerałów
  59. Czarne jagody – właściwości prozdrowotne
  60. Winogrona – chronią przed wolnymi rodnikami
  61. Orzechy – właściwości zdrowotne
  62. Granat – co w nim dobrego
  63. Gorczyca czarna i biała: właściwości lecznicze
  64. Papaja – wspomaga trawienie
  65. Karczoch zwyczajny – chroni wątrobę
  66. Granat - symbol życia, zdrowia i obfitości
  67. Granaty – niszczą wolne rodniki
  68. Warzywa dyniowate – właściwości lecznicze
  69. Oliwki – odżywiają, leczą i upiększają
  70. Pięć razy dziennie warzywa i owoce!
  71. Rzodkiew zwyczajna – pomaga wątrobie
  72. Czosnek – naturalny antybiotyk
  73. Warzywa zielone – na co pomagają
  74. Pietruszka – poprawia trawienie, czyści krew
  75. Poziomka: odżywia i odtruwa
  76. Chrzan – ułatwia trawienie i uodpornia
  77. Kuracje kapuściane
  78. Ananas – smakuje i leczy
  79. Winogrona. Źródło polifenoli
  80. Ziemniaki. Źródło witamin i minerałów
  81. Jabłka. Oczyszczają i upiększają
  82. Awokado w kuchni i kosmetyce
  83. Banany. Składniki odżywcze
  84. Owoc kiwi – król witamin
  85. Kapusta. Rodzaje i właściwości lecznicze
  86. Co zawiera kapusta