UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Śledzie w sosie śliwkowym

Śledzie w sosie śliwkowym

 

 

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 szklanka mleka
  • 30 dag mrożonych śliwek
  • garść migdałów
  • 1/3 szklanki oliwy
  • szczypta cukru
  • 1 cytryna
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

  • Filety moczyć w mleku przez 2–3 godziny, a następnie zwinąć w rulony.
  • Migdały sparzyć, obrać i drobno posiekać.
  • Umyte i wypestkowane śliwki podlać 1/2 szklanki wody i rozgotować.
  • Śliwkową masę zmiksować lub przetrzeć przez sitko, połączyć z olejem i posiekanymi migdałami, doprawić do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny.
  • Przygotowanym sosem polewać ułożone na półmisku ruloniki śledziowe, udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA