Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 25 dag sera feta
  • 4 młode cukinie
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • ½ pęczka zielonej pietruszki
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kaszę ugotować w podwójnej ilości osolonej wody z 2 gałązkami rozmarynu.
  • Cukinie umyć, nie obierać, razem ze skórką pokroić w drobną kostkę.
  • Pokrojoną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i cebulę, doprawić solą i pieprzem, a następnie dusić do miękkości.
  • Wymieszać z ugotowaną kaszą i posiekaną resztą ziół, natką pietruszki i groszkiem.
  • Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW