Składniki:

  • 8 jajek
  • 200 g twarogu
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka plasterków szynki parmeńskiej
  • kilka plasterków wędzonego łososia
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • sól i pieprz

Sałatka

  • 1 kiszony ogórek
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • 1 mały por
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 opakowanie naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka majonezu

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo i wystudzić.
  • Zmielić twaróg, dodać do niego łyżkę majonezu i doprawić pieprzem.
  • Jajka poprzecinać na połowy i położyć na nich masę twarogową.
  • Udekorować pokrojonymi w paski kawałkami łososia, szynki, pomidora czy ogórka (według uznania).
  • Przygotować sałatkę: ogórka kiszonego, białą część pora i jabłko pokroić, dodać odsączony groszek, wymieszać z naturalnym jogurtem i łyżką majonezu.
  • Sałatkę wyłożyć na dno półmiska, a na niej układać przygotowane jajka.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW