UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kabaczek nadziewany

Kabaczek nadziewany

Składniki:

  • 1 kabaczek (około 75 dag)
  • 20 dag ugotowanego chudego mięsa
  • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 2–3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 szklanka rosołu
  • sól, cukier

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć luźny miąższ z pestkami.
  • Ugotowany na sypko ryż wymieszać ze zmielonym mięsem i posiekaną pietruszką, przyprawić do smaku solą.
  • Przygotowanym nadzieniem napełnić połówki kabaczka, ułożyć je w dużym rondlu, podlać rosołem i gotować pod przykryciem przez 30–40 minut.
  • Dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze kilkanaście minut.
  • Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ziemniakami posypanymi koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA