UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kabaczki z mięsem

Kabaczki nadziewane mięsem

Składniki:

  • 2–3 kabaczki
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • 3–5 pomidorów
  • 4 łyżki tłuszczu
  • zielony koper
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczki dokładnie umyć, przekroić na połówki i wybrać miąższ.
  • Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić i ostudzić.
  • Wymieszać mięso z ryżem, dodać jajka, przyprawić do smaku i wyrobić masę.
  • Napełnić kabaczki nadzieniem, włożyć je do płaskiego rondla ze stopionym tłuszczem, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić i dodać do potrawy pod koniec duszenia.
  • Przed podaniem obficie posypać koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA