UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Przeziębienie – przyczyny, leczenie, powikłania

    U nas podobnie, dzieci z przedszkola przynosiły rózne choróbska a potem tylko sztafeta i każdy chorował. Znalazłam na forum opinie o leku L52, lekarka...
    kornelya
  • Przeziębienie – lecznicze znaczenie gorączki

    myślę, że dość odważnie i też obawiałabym się o moje dziecko tak eksperymentując. u nas zawsze dajemy dzieciom do picia kropelki L52, znany homeopatyc...
    monika
  • Homeopatia – naturalne leczenie

    taki właśnie homeopatyczny lek w kropelkach L52 kupuję już od lat. warto proszę Państwa bo zapobiegamy tym powikłaniom poprzeziębieniowym. wystarczy p...
    zocha
  • Dna moczanowa

    Moja teściowa cierpi na to schorzenie od lat, ale niedawno usłyszała o tkim leku urathone czy urarthone (nie wiem jak sie pisze), który odkwasza organ...
    goska

Krem bawarski

Krem bawarski

Składniki:

  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
  • truskawki do dekoracji
  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 żółtka
  • l00 g cukru
  • 500 ml ubitej śmietanki kremowej 30%
  • 10 kieliszków do białego wina pojemności 200 ml każdy

 

Sposób przygotowania:

  • 2 opakowania galaretki truskawkowej i 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1 litrze wody.
  • Galaretkę wlać do kieliszków – należy je ułożyć w taki sposób, by były lekko pochylone (można je na przykład położyć na zrolowanym ręczniku) – i pozostawić do zgęstnienia.
  • Zagotować mleko z cukrem waniliowym.
  • Żółtka utrzeć z cukrem na kremową masę, dodawać do niej gorące mleko waniliowe, ciągle mieszając.
  • Krem przełożyć do garnka i – ciągle mieszając – podgrzać do 85°C, aż lekko zagęszczony będzie przylegał do łyżki (krem nie może się zagotować!)
  • Do kremu dodać rozpuszczoną w małej ilości wody pozostałą żelatynę i schłodzić cały krem, aż będzie całkowicie zimny.
  • Do schłodzonego gęstego kremu dodać ubitą śmietanę.
  • Krem przełożyć do kieliszków na galaretkę truskawkową i wstawić do lodówki do stężenia.
  • Każdy kieliszek udekorować połówką truskawki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA