UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Królik zamarynowany

Królik zamarynowany

Składniki:

  • 1 kg mięsa z królika
  • 2 szklanki octu winnego
  • 2 szklanki wody
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek
  • ziele angielskie
  • goździki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Przyrządzić zalewę: ocet winny wymieszać z wodą, łyżką soli kuchennej, cebulą i marchewką pokrojonymi w plastry oraz kilkunastoma ziarnami ziela i goździkami.
  • Mięso podzielić na porcje i włożyć do marynaty na 48 godzin.
  • Osączone z zalewy mięso podsmażyć na głębokiej patelni na oliwie, dodać półtorej szklanki zalewy, przykryć i dusić do miękkości.
  • Aby poprawić wchłanianie żelaza z tego dania, podać do posiłku szklankę soku pomarańczowego lub z czarnej porzeczki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA