UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kurki w marynacie

Kurki w marynacie 

Składniki:

  • 1 kg kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 1 gałązka bazylii
  • 1 papryczka chili w plasterkach
  • 500 ml wody
  • 200 ml 10-procentowego octu
  • 250 ml oliwy z oliwek
  • 10 dag cukru
  • 1 dag soli
  • szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby dokładnie myjemy.
  • Gotujemy wodę z czosnkiem, liśćmi laurowymi, bazylią, cukrem, solą i pieprzem – po zagotowaniu dodajemy octu.
  • Do tej marynaty wrzucamy grzyby i gotujemy przez 10 minut.
  • Grzyby wkładamy do słoików i dodajemy papryczkę chili w plastrach.
  • Do zalewy wlewamy oliwę i zalewamy tym grzyby w słoikach.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA