UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

SKŁADNIKI:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 mały słoik czarnych oliwek
  • 1 mała cebula
  • 7 pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek.
  • Po minucie dodajemy przekrojone na połówki pomidory i smażymy, aż wytworzy się z nich sos.
  • Dodajemy tuńczyka i oliwki, całość mieszamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy z ognia.
  • Gotujemy makaron al dente.
  • Fasolkę szparagową z odrobiną soli gotujemy do miękkości.
  • W osobnym garnuszku gotujemy dwa jajka na twardo, które po wystudzeniu kroimy na ćwiartki.
  • Do ciepłego makaronu dodajemy ugotowaną fasolkę oraz zawartość patelni i wszystko mieszamy.
  • Na wierzchu sałatkę dekorujemy cząstkami jajka. Gotowe!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA