UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Pierożki z kapustą i grzybami

Pierożki z kapustą i grzybami

Składniki:

Ciasto:

  • 50 dag mąki
  • 5 dag drożdży
  • 3 jajka
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki mleka (do rozczyniania drożdży)
  • oliwa z oliwek
  • pół łyżeczki soli

Nadzienie:

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 3 dag grzybów suszonych
  • 2 średnie cebule

 

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiać, dodać do niej rozczyn z drożdży i ubite całe jajka.
  • Śmietanę delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto.
  • Kiszoną kapustę ugotować z grzybami i połączyć z drobno pokrojoną i podsmażoną na oliwie cebulą.
  • Szklanką wykrawać krążki z ciasta, na środek każdego położyć nadzienie i skleić.
  • Gotowe pierożki ułożyć na blasze i piec w piekarniku o temperaturze 160–200°C.
  • Można podawać z podsmażonymi krążkami cebuli.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA