UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Pstrąg z soli zapiekany

Pstrąg z soli zapiekany

 

Składniki:

 

  • 2 średnie pstrągi
  • 2 kg soli z mikroelementami
  • łyżka świeżej natki pietruszki
  • łyżka świeżego koperku
  • białko z 2 jajek

 

Sposób wykonania:

  • Pstrągi sprawić, natrzeć wewnątrz posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
  • Sól wymieszać z ubitą pianą z białek.
  • Na spód brytfanki wsypać centymetrową warstwę soli, ułożyć ryby.
  • Resztą soli obłożyć wierzch i boki ryb i piec około 1,5 godziny.
  • Tak przyrządzony pstrąg nie jest za słony, ponieważ sól wnika do ryby w minimalnym tylko stopniu, natomiast ryba „przesiąka” mikroelementami zawartymi w soli.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • kcal 218
  • białko 26 g
  • tłuszcz 10 g
  • węglowodany 6 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA