UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym z warzywami

 Składniki:

  • 2 filety z dorsza lub tilapii
  • 2 kulki mozzarelli pokrojone w plasterki
  • 1 czerwona cebula pokrojona w półtalarki
  • 1 duży ząbek czosnku pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka zielonej fasolki szparagowej
  • szczypiorek
  • skórka z cytryny starta lub drobno posiekana
  • oliwa z oliwek
  • sól (najlepiej morska), pieprz

 

Sposób wykonania:

  • Na odrobinie oliwy z oliwek podsmażyć czerwoną cebulę i czosnek, tak aby zmiękły, ale nie zarumieniły się, a następnie dodać puszkę pomidorów (warzywa oraz zalewę) i gotować na wolnym ogniu, aż nadmiar soku z pomidorów wyparuje.
  • Rozgnieść pomidory na patelni, dodać fasolkę szparagową i gotować kolejne 5 minut.
  • Doprawić odrobiną soli i pieprzu, dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać.
  • W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180°C.
  • Filety doprawić z obu stron solą i pieprzem i polać równomiernie odrobiną oliwy.
  • Ryby ułożyć naczyniu do zapiekania, posypać startą skórką z cytryny i obłożyć plasterkami mozzarelli.
  • Piec w piekarniku około 20 minut, aż ser się rozpuści.
  • Na środek talerza wyłożyć sos z fasolką szparagową, a nim umieścić zapieczoną rybę i skropić odrobiną soku z cytryny.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA