Składniki:

  • 200 g makaronu fusilli tricolore
  • 750 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie sera feta
  • 50 g czarnych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól oraz pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku (według przepisu na opakowaniu), a następnie odcedzić i zahartować pod zimną wodą.
  • Pomidory pokroić w ćwiartki, fetę w kostkę, a cebulę w krążki.
  • Wszystkie składniki połączyć z makaronem, a potem dodać posiekany czosnek oraz oliwki.
  • Całość przyprawić solą i pieprzem oraz polać oliwą z oliwek.
  • Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić kilkoma listkami świeżej bazylii.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW