Składniki:

  • 2 główki cykorii
  • 1 kwaśne jabłko
  • 0,5 średniego selera
  • 2 ogórki kwaszone
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz i cukier

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Cykorię oczyścić, pooddzielać listki, dokładnie umyć, odsączyć na sicie lub w koszyku do sałaty i drobno pokroić.
  • Umyte jabłka, seler i ogórki zetrzeć na grubej tarce lub rozdrobnić nożem.
  • Czosnek obrać, opłukać, drobniutko posiekać i rozetrzeć z dodatkiem soli, a następnie wymieszać z musztardą i majonezem.
  • Sos połączyć z pokrojonymi wcześniej warzywami i doprawić cukrem oraz pieprzem.
  • Wyłożyć na półmisek i posypać dużą ilością szczypiorku.

 

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW