UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • ½ razowego żytniego chleba
  • ½ pęczka suszonego kopru
  • 1 główka czosnku
  • 1 korzeń chrzanu
  • 2 goździki

 

Sposób przygotowania:

  • Buraki obrać, podzielić każdy na 3–4 części, wrzucić do dobrze wyparzonego trzylitrowego słoja oraz dodać chleb (z naturalnego zakwasu – to bardzo ważne).
  • Włożyć suszony koper, główkę czosnku podzieloną na ząbki, 2 goździki oraz obrany korzeń chrzanu.
  • Zalać wszystko letnią wodą i pozostawić na 3 dni w ciepłym miejscu w kuchni (potem przestawić w chłodniejsze miejsce).
  • Taki zakwas świetnie się nadaje do barszczu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA