Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 bakłażany
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 15 dag sera feta
  • oliwa
  • ½ pęczka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany pokroić w plastry, posolić, odstawić na pół godziny, odsączyć sok.
  • Pomidory i fetę pokroić w plasterki, a paprykę w paski.
  • Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą i ułożyć w nim na przemian składniki (bez oliwek).
  • Posolić, posypać pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Przykryć folią aluminiową, piec w temperaturze 180°C przez 20 minut, zdjąć folię i zapiekać 15 minut.
  • Przed podaniem można posypać natką pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW