ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • 8 jajek
  • 5 dag boczku wędzonego
  • odrobina wody lub mleka
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jajka mieszamy jak na jajecznicę, pieprzymy i solimy, a potem – aby całe danie było pulchniejsze – dodajemy odrobinę wody lub mleka.
  • Smażymy na wolnym ogniu na średniej patelni – kiedy spód będzie już złoty, smażymy drugą stronę.
  • Prawidłowo wykonany ajerkuch powinien przypominać mały, ale wysoki tort. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW