Składniki:

  • 2 owoce awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 5–6 zielonych oliwek
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Awokado rozciąć na pół, wyjąć pestkę i usunąć miąższ, tak by nie naruszyć skórki.
  • Miąższ awokado i oliwki drobno pokroić, a cebulę i czosnek posiekać.
  • Tuńczyka odsączyć i dodać do warzyw.
  • Wszystko wymieszać z sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Sałatkę umieścić w wydrążonych połówkach awokado.
  • Można posypać pokrojonym szczypiorkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie