ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2 owoce awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 5–6 zielonych oliwek
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Awokado rozciąć na pół, wyjąć pestkę i usunąć miąższ, tak by nie naruszyć skórki.
  • Miąższ awokado i oliwki drobno pokroić, a cebulę i czosnek posiekać.
  • Tuńczyka odsączyć i dodać do warzyw.
  • Wszystko wymieszać z sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Sałatkę umieścić w wydrążonych połówkach awokado.
  • Można posypać pokrojonym szczypiorkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW