Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka zmielonych orzechów
  • 1 łyżeczka zmielonej kawy
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Żółtka utrzeć z cukrem, a orzechy zemleć.
  • Ubić pianę, dodając pod koniec łyżkę cukru.
  • Na utarte żółtka położyć pianę, zmielone orzechy, kawę i tartą bułkę, a następnie delikatnie wymieszać.
  • Ciasto włożyć do średniej wielkości tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  • Wstawić do niezbyt mocno nagrzanego piekarnika i upiec.
  • Po wystudzeniu ciasto można przełożyć powidłami lub dżemem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW