ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

 

Składniki:

  • 4 nieduże cukinie
  • 25 dag pieczarek
  • 1 jajko
  • 2 woreczki ryżu
  • 1 duża cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrojone pieczarki podsmażyć razem z cebulą pokrojoną w kostkę na oliwie.
  • Ryż ugotować na półtwardo i wymieszać z pieczarkami.
  • Wbić jedno jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
  • Cukinie obrać ze skóry, obciąć końce od łodygi, wydrążyć i nadziewać farszem.
  • Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać odrobiną wody i piec w piekarniku w temp. 180°C około 30 minut.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW