ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2–3 pomidory
  • 20 dag gotowanego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 duża łyżka tłuszczu
  • 1 kostka bulionowa
  • zielony koper
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinie obrać, przekroić wzdłuż na połowy, a następnie wydrążyć łyżką nasiona z otaczającym je miąższem.
  • Jakiekolwiek gotowane mięso zemleć w maszynce, dodać jajko i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie wyrobić.
  • Nadzieniem wypełnić wydrążone połówki cukinii.
  • Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kilka łyżek wody i kostkę bulionową, a następnie włożyć do tego cukinie i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • W czasie duszenia dodać obrane ze skórki pomidory.
  • Przed podaniem obficie posypać zielonym koprem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW