Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2–3 pomidory
  • 20 dag gotowanego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 duża łyżka tłuszczu
  • 1 kostka bulionowa
  • zielony koper
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinie obrać, przekroić wzdłuż na połowy, a następnie wydrążyć łyżką nasiona z otaczającym je miąższem.
  • Jakiekolwiek gotowane mięso zemleć w maszynce, dodać jajko i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie wyrobić.
  • Nadzieniem wypełnić wydrążone połówki cukinii.
  • Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kilka łyżek wody i kostkę bulionową, a następnie włożyć do tego cukinie i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • W czasie duszenia dodać obrane ze skórki pomidory.
  • Przed podaniem obficie posypać zielonym koprem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie