Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 10 dag rodzynków
  • 10 dag orzechów
  • 1 pomarańcza
  • 10 dag fig
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Rodzynki namoczyć w niewielkiej ilości letniej wody, odcedzić.
  • Kapustę drobno poszatkować, skropić sokiem cytrynowym.
  • Orzechy posiekać, pomarańczę obrać, pokroić w trójkąty, a figi – w kostkę.
  • Składniki połączyć i skropić oliwą.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • kcal 187
  • białko 3 g
  • tłuszcze 10,5 g
  • węglowodany 22,4 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie