ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 2 kwaśne jabłka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 2 goździki
  • cukier
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kapustę umyć i drobno poszatkować.
  • Dwie cebule obrać i pokroić.
  • Kapustę zmieszać z cebulą i zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać goździki i razem gotować.
  • Do miękkiej i odparowanej kapusty dodać oliwę i starte na tarce jabłka, a następnie podlać winem i chwilę podgotować.
  • Potrawę przyprawić do smaku solą i cukrem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW