ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
  • 2 korzenie chrzanu
  • 2 plastry ananasa
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ pęczka koperku
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ryby natrzeć solą i nadziać pokrojonym w kostkę ananasem.
  • Pstrągi ułożyć w płaskim garnku, skropić oliwą i posypać startym na tarce chrzanem, a następnie lekko naciąć w kilku miejscach i ozdobić plastrami cytryny.
  • Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 15 minut.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z połowy cytryny, doprawić cukrem oraz solą i zalać ryby z chrzanem.
  • Przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW