Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
  • 2 korzenie chrzanu
  • 2 plastry ananasa
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ pęczka koperku
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ryby natrzeć solą i nadziać pokrojonym w kostkę ananasem.
  • Pstrągi ułożyć w płaskim garnku, skropić oliwą i posypać startym na tarce chrzanem, a następnie lekko naciąć w kilku miejscach i ozdobić plastrami cytryny.
  • Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 15 minut.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z połowy cytryny, doprawić cukrem oraz solą i zalać ryby z chrzanem.
  • Przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie