ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 3 czerwone papryki
  • mąka
  • olej
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • sól, mielona słodka papryka

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Papryki sparzyć wodą, zdjąć skórkę i pokroić w paski.
  • Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
  • Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać pokrojoną papryką.
  • Trzy czwarte szklanki śmietany wymieszać z solą, mieloną słodką papryką i polać rybę.
  • Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 200°C.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW