ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 surowe białe kiełbasy
  • 6 średnich pomidorów
  • 1 główka czosnku w łupinach
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Boczek lekko podsmażyć na patelni (bez tłuszczu).
  • Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze cząstki, dodać do boczku i poddusić, aż puszczą sok.
  • Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, dodać czosnek, ułożyć na tym kiełbasę i posypać rozmarynem.
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 45 minut, aż kiełbasa nabierze złocistego koloru.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW