Składniki:

  • 4 surowe białe kiełbasy
  • 6 średnich pomidorów
  • 1 główka czosnku w łupinach
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Boczek lekko podsmażyć na patelni (bez tłuszczu).
  • Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze cząstki, dodać do boczku i poddusić, aż puszczą sok.
  • Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, dodać czosnek, ułożyć na tym kiełbasę i posypać rozmarynem.
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 45 minut, aż kiełbasa nabierze złocistego koloru.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie