ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • kapelusze pieczarek
  • 30–40 g masła
  • 4–6 ząbków czosnku
  • 5–6 łyżek siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotować masę maślaną: do masła dodać roztarte ząbki czosnku i posiekaną pietruszkę oraz przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Pieczarki oczyścić, kapelusze ułożyć na suchej blasze.
  • Do każdej pieczarki dodać masę maślaną (ilość – według uznania) i posypać bułką tartą.
  • Piec w temperaturze 250°C około 10 minut (aż masło się zapiecze).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW