ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę pokroić ukośnie, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  • Na oliwie poddusić drobno pokrojoną cebulę, dodać fasolkę i posiekaną zieleninę.
  • Doprawić gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny i dusić przez około 10 minut na średnim ogniu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW