Składniki:

  • 2 duże piersi z gęsi
  • duża cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 duże marchewki
  • 3–4 duże ziemniaki
  • seler naciowy
  • 1 duża rzepa
  • 1 litr bulionu albo rosołu

 

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Drobno siekamy cebulę, czosnek, ziemniaki, marchewkę i seler naciowy.
  • Rzepę kroimy w kostkę.
  • Do dużego rondla wrzucamy warzywa i podsmażamy na oliwie około 3 minuty.
  • Gęsinę kroimy drobno w kostkę i oddajemy do warzyw.
  • Smażymy na małym ogniu do 20 minut.
  • Wlewamy bulion.
  • Na maleńkim ogniu gotujemy przez godzinę.
  • Doprawiamy do smaku, najlepiej świeżymi ziołami. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW