ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 1 pomidor
  • sól do smaku
  • dresing czosnkowy (chudy serek homogenizowany, 2 ząbki czosnku, trochę jogurtu naturalnego)

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Ugotować fasolkę szparagową.
  • Umytą pierś z indyka ugotować w osolonej wodzie razem z marchewką i pietruszką (warzywa obrać, ale ich nie kroić).
  • Przed podaniem indyka polać dresingiem i udekorować wszystkimi warzywami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW