ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 średnie jabłka
  • 4 łyżeczki miodu
  • pół łyżeczki kakao
  • orzechy włoskie (według uznania)
  • rodzynki (według uznania)

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jabłka umyć, odciąć wierzchy od strony ogonka i wydrążyć łyżeczką.
  • W garnuszku wymieszać miód, kakao oraz posiekane orzechy włoskie i rodzynki.
  • Przygotowane nadzienie umieścić w wydrążonych jabłkach – ale nie do pełna, by miód się nie wylewał podczas zapiekania.
  • Tak przygotowane jabłka przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.
  • Zapiekać w piekarniku w temperaturze 150°C, aż jabłka się upieką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW