Sos wiosenny:

  • 50 g majonezu
  • 1 łyżka posiekanych grzybków marynowanych
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 pokrojony w drobną kostkę ogórek korniszon
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sos koperkowy:

  • 25 g majonezu
  • 25 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka kaparów
  • sól, pieprz

 

Sos pomidorowy

  • 25 g majonezu
  • 2 drobno posiekane pomidory pellati lub 25 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanych listków bazylii
  • szczypta ostrej papryki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Składniki poszczególnych sosów po prostu ze sobą mieszamy.
  • Potrzebujemy jeszcze około 10 gotowanych jajeczek przepiórczych na osobę – kroimy je na pół i układamy w salaterce na liściach sałaty.
  • Sosy można podać obok w maleńkich miseczkach. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW