ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 5 jajek
  • 5 średnich pomidorów
  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 pęczek pietruszki lub szczypiorku (według uznania)
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w talarki.
  • Pomidory pokroić w plastry.
  • Dno głębokiej patelni wysmarować oliwą, ułożyć warstwę ziemniaków, posypać pieprzem i połową posiekanej natki pietruszki lub posiekanego szczypiorku (według uznania).
  • Jajka roztrzepać, wylać na ziemniaki i przykryć plastrami pomidorów, posypać resztą zieleniny.
  • Przykryć i na małym ogniu zapiekać aż do ścięcia jajek. Podawać na gorąco.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW