Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • 2 zielone papryki
  • 1 puszka białej fasoli (400 ml)
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • 1 puszka obranych pomidorów
  • ½ szklanki rosołu
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • zioła prowansalskie, chili

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Mięso zmielić w maszynce.
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę.
  • Jarzyny oczyścić, starannie umyć i pokroić: cukinię w plastry, bakłażan w kostkę, a paprykę w paski.
  • W garnku rozgrzać olej, podsmażyć na nim mielone mięso doprawione do smaku solą i pieprzem, po chwili dodać cebulę i czosnek – całość dusić pod przykryciem.
  • Do garnka dolać wino, a następnie dodać pomidory razem z sokiem (z puszki), rosół i osączoną fasolę, na końcu doprawić ziołami prowansalskimi i chili.
  • Gotować na małym ogniu przez około 30 minut.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie