Składniki:

  • 1 kabaczek (około 75 dag)
  • 20 dag ugotowanego chudego mięsa
  • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 2–3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 szklanka rosołu
  • sól, cukier

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć luźny miąższ z pestkami.
  • Ugotowany na sypko ryż wymieszać ze zmielonym mięsem i posiekaną pietruszką, przyprawić do smaku solą.
  • Przygotowanym nadzieniem napełnić połówki kabaczka, ułożyć je w dużym rondlu, podlać rosołem i gotować pod przykryciem przez 30–40 minut.
  • Dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze kilkanaście minut.
  • Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ziemniakami posypanymi koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie