Składniki:

  • 2–3 kabaczki
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • 3–5 pomidorów
  • 4 łyżki tłuszczu
  • zielony koper
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczki dokładnie umyć, przekroić na połówki i wybrać miąższ.
  • Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić i ostudzić.
  • Wymieszać mięso z ryżem, dodać jajka, przyprawić do smaku i wyrobić masę.
  • Napełnić kabaczki nadzieniem, włożyć je do płaskiego rondla ze stopionym tłuszczem, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić i dodać do potrawy pod koniec duszenia.
  • Przed podaniem obficie posypać koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie