ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2–3 kabaczki
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • 3–5 pomidorów
  • 4 łyżki tłuszczu
  • zielony koper
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczki dokładnie umyć, przekroić na połówki i wybrać miąższ.
  • Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić i ostudzić.
  • Wymieszać mięso z ryżem, dodać jajka, przyprawić do smaku i wyrobić masę.
  • Napełnić kabaczki nadzieniem, włożyć je do płaskiego rondla ze stopionym tłuszczem, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić i dodać do potrawy pod koniec duszenia.
  • Przed podaniem obficie posypać koperkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW