ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 średnie kabaczki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże pomidory
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 pęczek pietruszki
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kabaczki obrać ze skórki, pokroić w plastry, posypać solą i odstawić, by puściły sok.
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki.
  • Cebulę, czosnek i pomidory podsmażyć na rozgrzanej oliwie, a następnie dodać odsączone kabaczki.
  • Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem 30 minut.
  • Do jarzyn dodać sos sojowy, wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu jeszcze około 20 minut.
  • Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką. Można podawać z ryżem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW