Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 2 cukinie
  • 1 nieduży kalafior
  • ½ szklanki jogurtu
  • zioła (kminek, anyż, chili)
  • sól, cukier
  • oliwa

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Ziemniaki i kalafior pokroić i wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę.
  • Przyprażyć ziołami (po 1 łyżeczce kminku i anyżu oraz pół łyżeczki chili).
  • Po 2 minutach smażenia wrzucić do garnka 3 szklanki pokrojonej cukini, dolać trochę wody i posolić. gotować pod przykryciem niezbyt długo, bo cukinia szybko się gotuje.
  • Na końcu dodać pół szklanki jogurtu, łyżkę cukru i zamieszać.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie