ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 2 l wody
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • majeranek
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i włożyć do garnka z wodą, posolić i gotować do miękkości przez około 10 minut.
  • Ziemniaki odcedzić i wywar ostudzić.
  • Do wywaru dodać ziemniaki i cebulę, przyprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem; gotować jeszcze przez mniej więcej 15 minut.
  • Zupę można podawać zabieloną śmietaną i posypaną nacią pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW