Składniki:

  • 1 szklanka kaszki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 15 suszonych śliwek

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • W dwóch szklankach wrzącej osolonej wody ugotować kaszkę, dodając cukier i masło.
  • Osobno ugotować śliwki, ostudzić je i odcedzić.
  • Żaroodporne szklane naczynie lub rondelek wysmarować masłem i układać warstwami kaszę i śliwki.
  • Na wierzch położyć kilka wiórków masła lub polać 2 łyżkami śmietany.
  • Naczynie przykryć i zapiec w piekarniku przez około 30 minut.
  • Najlepiej kaszka smakuje podawana na ciepło.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie